Over Vitellius

Restaurant Vitellius is gestart in 1997. Een restaurant met een eigentijdse uitstraling en een mediterrane inslag dat streeft naar een goede prijs-kwaliteit verhouding. Gemoedelijkheid, kleur, warmte en sfeer in het interieur zijn typische kenmerken van ons restaurant. In onze keuken staan verse ingrediënten, streekproducten, puur en eerlijk koken centraal. Op onze regelmatig wisselende menukaart vindt u à la carte gerechten en een Menu van de Chef. De wijnkaart bestaat uitsluitend uit Italiaanse wijnen die met veel zorg zijn geselecteerd.

Peter en Ingrid

Peter en Ingrid delen o.a. een passie voor de mediterrane keuken, voor gastvrijheid, voor puur en eerlijk koken. Na een aantal jaren gewerkt te hebben bij verschillende horecabedrijven wilden ze graag zelf iets beginnen en per 1 juli 1994 namen zij een bestaand bedrijf over.

Binnen 2 jaar  deed zich toen echter de gelegenheid voor om de volgende grote stap te zetten. Er werd een nieuw pand gebouwd aan de Kerkstraat en dat bleek een zeer geschikte locatie om een restaurant in te beginnen. In februari 1997 werd Restaurant Vitellius geopend.

Wie is Vitellius

Aulus Vitellius (geboren in 15 na Chr.) was een Romeins veldheer in het ‘4 keizerjaar’ (68-69 na Chr.) Vitellius was geen goede vechter en dacht alleen maar aan eten en drinken. Daarom vreesden zijn vijanden hem ook niet. Het moreel van zijn troepen probeerde hij hoog te houden door hun met spijs en drank te belonen. In december 69 werd hij gedood en opgevolgd door keizer Vespasianus.